Search

Recept att räkna med | 1:a upplagan

av Eugenia Cheng

Köp begagnad bok

Köp ny bok

  • Ej i lager

Fakta

Förlag Alfabeta
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2016-03-15
Upplaga 1
Antal sidor 287
ISBN 9789150118391
Kategori(er) Matematik & statistik
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra? En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik"). Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California

Läs mer
,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 4 

 6 

 6 

 8 

 6 

 5 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng