Search

Publicerades 2022-03-02

Campusbokhandeln stödjer Ukraina

Med anledning av Rysslands väpnade angrepp mot Ukraina kommer vi på Campusbokhandeln stödja Ukraina.

Under mars-april har ni kunnat donera till UNHCR i samband med köp hos oss, och dessa donationer har vi dubblat. Vi har även haft en intern träningsutmaning till förmån för insamlingen samt skänkt ett engångsbelopp. Resultatet av dessa insatser är att vi tillsammans har donerat 308 492 kr till UNHCR.

Nedan har vi även sammanställt en lista på hur du som enskild person kan stödja och hjälpa Ukraina i denna kris.

Donera direkt till UNHCR och andra hjälporganisationer

UNHCR är FNs flyktingorgan, en global organisation vars syfte är att rädda liv genom att skydda och hjälpa människor på flykt från krig, våld, förföljelse eller katastrof. Genom att donera till organisationen hjälper du till att rädda liv.

Andra hjälporganisationer som har pågående insatser i Ukraina och som du kan donera till är UNICEF, Röda Korset, SOS Barnbyar, Läkare utan gränser och Rädda Barnen.

Bli volontär hos Refugees Welcome

Om du har möjlighet att ta emot människor på flykt från Ukraina kan du skriva upp dig på Refugees Welcomes lista som volontär.

Bli volontär hos Röda Korset

Genom att bli volontär hos Röda Korset kan du hjälpa människor på flykt i allt från familjeåterförening till att träna svenska. Röda Korset följer utveckling noga och är beredda att hjälpa människor på flykt från Ukraina.

Lämna in kläder och förnödenheter till lokala initiativ

Många privatpersoner och lokala organisationer runt om i landet tar emot kläder och förnödenheter som de sedan skickar med transport till Ukraina. Sök i sociala medier efter lokala engagemang där du kan bidra.

Lämna in förnödenheter till Ukrainas ambassad i Stockholm

För den som bor i Stockholm går det just nu att vara volontär eller donera förnödenheter till Palyanytsya Stockholm som befinner sig i Axelsberg. De samarbetar bland annat med Ukrainska ambassaden och Ukrainian Volonteer Hub för att tillgodose att de ukrainska flyktingarna som anlänt i Stockholm får tillgång till kläder och förnödenheter.

Listan uppdateras.

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 2 

 4 

 9 

 1 

 6 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng