Help to Help - Insamling till ingenjörsstudenter i Tanzania | campusbokhandeln.se
Mellan den 13 juni och 3 augusti har våra butiker stängt. Lagret och webbshoppen är öppet och skickar som vanligt men det går inte att hämta ut eller lämna in böcker i våra butiker under perioden.

Help to Help - Insamling till ingenjörsstudenter i Tanzania

Från och med 23 december till och med 31 januari samlar vi tillsammans med er in pengar till utbildning för ingenjörsstudenter i Tanzania via organisationen Help to Help.

Ett års högskoleutbildning kostar i snitt 7 500 kronor och vårt mål är att samla in 150 000 kronor vilket skulle innebära cirka 20 års högskoleutbildning eller 5-6 hela utbildningar för 5-6 studenter. Help to Help grundades av Malin Cronqvist som under en volontärresa i Tanzania 2010 insåg att många av de insatser som görs är kortsiktiga och sällan bidrar till långsiktig effekt. Detta lade grunden till Help to Helps koncept som har rönt stor uppmärksamhet som ett digital, transparent och långsiktigt hållbart alternativ till traditionell välgörenhet.

I dagsläget är det stor skillnad på hur många som har möjlighet att studera vidare på högskola om man jämför Sverige och Tanzania. I Sverige är andel som studerar vidare på högskola 62 % och i Tanzania endast 3,9 %. Detta vill vi bidra till att ändra på tillsammans med er via denna insamling.

Pengarna kan för tillfället endast skänkas i samband med köp.

Pengarna går oavkortat till Help to Help.


Under vecka 3 matchade vi alla donationer till Help to Help till förmån för WWFs arbete med att rädda djurlivet efter bränderna i Australien. Totalt kom vi upp i 35 030 kr.

Insamlingen

Hittils insamlat belopp

134 500 kronor
av 150 000 kr

Antal donationer

11503

Senaste kommentarer

"Det ska ni ha" /Oscar, Huskvarna

"Lycka till" /Aaftabudin, Uppsala

"Jag hoppas de universitetsstuderande kommer lyckas väl i sina studier" /Susanne, Malmö

"Bra jobbat!" /Arbesa, Karlstad

"Heja er!" /Felicia, Örebro

Just nu har vi återanvänt

 1 

 1 

 0 

 7 

 3 

 5 

 4 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Söker...
Stäng