Insamling till The Ocean Cleanup | campusbokhandeln.se
Mellan den 15 juni och 4 augusti har våra butiker sommarstängt. Böcker som är i våra butiker kommer därför inte kunna levereras för än i början av augusti. Lagret har sommarstängt 15 juni till 14 juli, under den tiden sker inga leveranser.

Var med och bidra till den största uppstädningen någonsin

The Ocean Cleanup

Under januari månad samlar vi tillsammans med er in pengar till The Ocean Cleanup! Ett projekt grundat 2013 av nederländska Boyan Slat som redan som 16-åring reagerade på att det fanns mer plast än fisk i havet när han snorklade på semester i Grekland. Idag är han 24 år och VD för The Ocean Cleanup.

Projektet går ut på att rensa haven på plast genom att placera ut barriärer som fångar upp plast (men inga fiskar) med hjälp av naturliga krafter såsom vind, vågor och strömmar. Första modellen lanserades 2018 och man räknar med att reducera Great Pacific Garbage Patch (en flytande samling av plast i Stilla havet, till ytan nästan 4 ggr större än Sverige) med 50% till 2025.

Över 5 000 miljarder plastbitar skräpar i haven och om vi inte gör något åt detta så förväntas det finnas mer plast än fisk i haven år 2050.

Vårt mål är att tillsammans med er samla in 100 000 kronor.

Läs mer om The Ocean Cleanup.

Insamlingen

Hittils insamlat belopp

93 655 kronor
av 100 000 kr

Antal donationer

8259

Senaste kommentarer

"Oerhört bra stiftelse!" /Laura, Kumla

"Henrik S" /Henrik, Spånga

"Härligt initiativ!" /Sarah, Karlskrona

"Fantastiskt!" /Emma, Skurup

"Bra grej!! :D" /Annie, Lund

Söker...
Stäng