Search

Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra | 1:a upplagan

av Bo Hejlskov Elvén och Anna Sjölund

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Natur & Kultur Akademisk
Språk Svenska
Bandtyp Flexband
Utgiven 2018-08-25
Upplaga 1
Antal sidor 200
ISBN 9789127823303
Kategori(er) Pedagogik & psykologi
 ↳ Pedagogik
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Äntligen kombineras verktyg från lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik till en pedagogisk helhet. Verktygen är uppdelade i tre olika verktygslådor: hantera, utvärdera och förändra. Som personal eller förälder behöver man behärska alla tre: I perioder av stress och kaos behöver man kunna hantera. Man behöver sedan kunna utvärdera orsaker till stress och kaos, men också vilket stöd personen behöver. Sedan behöver vi kunna förändra. Ibland är det träning, ibland är det förändring av den fysiska miljön och viktigast av allt: att förändra den pedagogiska ramen så att den anpassas efter personen.

 

Alla dessa metoder måste samspela och ha samma mål; att personen lyckas så mycket som möjligt, oavsett personens förutsättningar. Vi som arbetar nära personen måste därför kunna individanpassa stöd och anpassningar efter personens behov - ett personcentrerat arbetssätt.

 

Nyckelbegrepp är autonomi, självkontroll, pedagogiskt kapital och inte minst etik. Det handlar också om att kunna se sin egen roll som personal eller anhörig och att kunna skilja på vad som är ens egna värderingar och vad den andra vill och behöver.

 

Så läs boken, prova i verkligheten hur de olika verktygen fungerar, hitta vilka du behöver använda och i vilka situationer, och gör din egen utvecklingsresa som personal eller förälder.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 1 

 5 

 5 

 9 

 6 

 7 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng