Search

Försäljningsvillkor

Uppdaterade 2024-01-03

1. Godkännande av villkor
Genom att lämna in böcker, alternativt vid skapandet av en annons samtycker du till följande villkor.

2. Inlämning av böcker
För att lämna in böcker till försäljning kan du besöka en av våra butiker, alternativt skapa ett konto för att sedan skicka din inlämning till vårt centrallager.

Använd rubriken "Campusbokhandeln inlämning" och skicka sedan paketet till adressen:
Adlibrisvägen 1, Godsmottagning F
744 81, Morgongåva

Vid inlämning rekommenderar vi att du för en egen notering på vilka böcker du avser sälja genom Campusbokhandeln med kontaktuppgifter till dig som kund samt information om dina böcker med Titel, ISBN, utgåva, och uppskattat skick.

3. Ersättningsnivåer (prisklasser)

Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive moms. Vi följer Skatteverkets tabell för momssatser.
Campusbokhandeln sätter pris på böckerna enligt gällande prisklasser.

  1. Fint skick 80 % (50 %*) Boken är i nyskick, inga understrykningar etc.
  2. Godkänt skick 67 % (37 %*) Boken är kantstött och/eller har få överstrykningar med blyerts eller överstrykningspenna.
  3. Slitet skick 55 % (25 %*) Boken är kantstött och/eller har mycket överstrykningar med blyerts, bläck eller överstrykningspenna.
    *Procentsats vid gammal utgåva.

Campusbokhandeln förbehåller sig rätten att ändra prisklass på boken då det kommit till kännedom att en nyare upplaga finns eller att tidigare satt prisklass var felaktig. Observera att vi jämför med aktuellt lägsta nypris på internet samt aktuell upplaga, dessa uppgifter kan komma att ändras och då kommer även priset på din bok att ändras. I första hand bedömer vi hur lättläst boken är; ju mer bläck - och framförallt överstrykningspennor - ju svårare är det att läsa boken. Vi gör även en helhetsbedömning av boken. Det är Campusbokhandeln som sätter betyget på boken.

4. Ersättning
Som säljare erhåller du 65 % av försäljningspriset exkl. ev avgifter och rabatter när boken har blivit såld. När en inlämnad bok har blivit såld adderas saldot på ditt användarkonto och du blir kontaktad av Campusbokhandeln via mail.

5. Utbetalning
Med ditt saldo kan du handla i butik eller i vår webbshop redan samma dag som en bok blivit såld. Önskar du istället få pengarna utbetalda till ditt bankkonto kan du begära en utbetalning genom ditt kundkonto på campusbokhandeln.se, där kan du även se statusen på dina inlämnade böcker samt vilka böcker som har blivit sålda. Efter begärd utbetalning till ditt bankkonto utförs denna inom två (2) veckor mot en avgift om 0 kr inkl. moms till angivet bankkonto. Registrera ditt bankkonto för utbetalning gör du själv på ditt kundkonto på campusbokhandeln.se. Ej utbetalda intäkter tillfaller Campusbokhandeln ett (1) år efter senaste försäljningstillfället.

6. Nekade försäljningsuppdrag
1. Ej godtagbara upplagor

Campusbokhandeln tar inte emot böcker som är äldre än den näst senaste upplagan; om en sådan bok skulle lämnas in förbehåller sig Campusbokhandeln rätten att göra sig av med boken utan att kontakta dig. Det är därmed kundens ansvar att kontrollera att alla böcker som lämnas in till försäljning är av sådan upplaga som är godtagbar enligt dessa villkor.

2. Oönskat antal produkter i lager

Om du lämnar in en produkt som Campusbokhandeln har ett stort antal av inne för försäljning, som genom inlämningen skulle överträffa uppskattad försäljningsmängd, förbehåller sig Campusbokhandeln rätten att göra sig av med boken efter 14 dagar, utan att kontakta dig, i mån av utrymme för andra böcker som Campusbokhandeln avser ta in till försäljning.

3. Uppnått maximalt antal böcker för försäljning

Campusbokhandeln tillåter försäljning samt annonsering av maximalt 200 böcker per användare. Vid överskridande av maximalt antal kan du som användare komma att bli begränsad för vidare försäljning. Campusbokhandeln kan under aktiv försäljningsperiod komma att kontakta dig för att ställa frågor kring din försäljning för att säkerställa försäljning enligt Campusbokhandelns policy.

7. Turordning
Campusbokhandeln tillämpar först in-, först ut-principen vilket innebär att vi har en kronologisk ordning där vi säljer den först inlämnade boken i respektive prisklass. Det finns sex stycken prisklasser för varje bok beroende på skick och upplaga (gammal upplaga i ny-, godkänt- eller slitet skick samt nyaste upplagan i ny-, godkänt- eller slitet skick).

8. Returer
Campusbokhandeln förbehåller sig rätten att ångra försäljningen av en bok om köparen väljer att ångra sitt köp, varpå boken läggs först i kön att säljas igen.

9. Varaktighet
Inlämnade böcker som inte blivit sålda inom tolv (12) månader från inlämningstillfället tillfaller Campusbokhandeln. Alla kunder som lämnat in böcker som inte blivit sålda får dock ett mail om att böckerna kan hämtas ut när det är en (1) månad kvar tills böckerna tillfaller Campusbokhandeln.

Du har inom försäljningsperioden rätt att återkalla ej sålda böcker och erbjuds kostnadsfri leverans till valfri butik, alternativt finns möjligheten att begära hemleverans av inlämnade böcker mot en avgift på 99 kr.

10. Förlorade eller stulna böcker
Campusbokhandeln ersätter stulna eller saknade kursböcker av senaste upplaga enligt samma villkor som anges under punkt 3. Vi ersätter i första hand boken med ett exemplar av samma produkt i likvärdigt skick. Vi förbehåller oss rätten att få två veckor på oss att först söka efter boken.

Notera att vid försäljning genom bokannons ansvarar säljaren för att boken levereras enligt eventuella överenskommelser och kan inte hålla Campusbokhandeln eller köparen ansvarig för transportörens försumlighet.

11. Ägare av böckerna
För att få lämna in böcker till försäljning hos Campusbokhandeln krävs att du är myndig samt är ägare till böckerna som lämnas in. Om det inte är ägaren till böckerna som lämnar in dessa krävs att ombudet kan uppvisa en fullmakt från ägaren.

12. Personuppgifter
Campusbokhandeln ansvarar inte för om personuppgifter finns angivna i böcker som lämnas in till försäljning.

13. Ändringar
Campusbokhandeln förbehåller sig rätten att när som helst ändra ovanstående punkter, det är upp till dig som användare att hålla dig uppdaterad på de aktuella villkoren.

14. Oförändrade skatteregler för dig som säljer eller hyr ut
Enligt ny lagstiftning lämnar vi uppgifter till Skatteverket från och med den 1 januari 2023. Det gäller dels våra uppgifter om dig som säljare eller uthyrare, dels vilken ersättning som vi har betalat ut till dig. Vissa uppgifter ser du i specifikationen till din inkomstdeklaration. För dig gäller samma regler som tidigare för hur du ska deklarera och betala skatt. Ta reda på om och hur du ska deklarera ersättningen på: skatteverket.se/säljahyraut

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 5 

 2 

 4 

 8 

 2 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng