Search

Annonsvillkor

Gällande från 2024-01-02

1. Godkännande av villkor
Genom att skapa en annons samtycker du till följande villkor.

2. Visning av profilbild
Om du har ditt användarkonto kopplat till Facebook godkänner du att din profilbild visas jämte din annons. Detta ökar sannolikheten för att din bok blir såld.

3. Annonsens varaktighet
En annons finns tillgänglig på hemsidan i 12 månader från det att den skapades. Efter 12 månader tas annonsen automatiskt bort och man kan då om önskat skapa en ny annons.

4. Maximalt antal böcker för försäljning
Campusbokhandeln tillåter annonsering samt försäljning av totalt 200 böcker per användare. Vid överskridande av antalet kan du som användare komma att bli begränsad för vidare försäljning. Campusbokhandeln kan under aktiv försäljningsperiod komma att kontakta dig för att ställa frågor kring din försäljning för att säkerställa att försäljning sker enligt Campusbokhandelns riktlinjer.

5. Ta bort bokannons
Som säljare har du möjlighet att ta bort en annons från Campusbokhandelns hemsida såtillvida försäljningen för den specifika annonsens vara inte är fullgjord.

6. Bedömning av skick
Bedömningen av skicket ska ske enligt de riktlinjer som anges under försäljningsvillkoren på Campusbokhandelns hemsida.

7. Prissättning
Säljaren förses med ett förslag på pris för den annonserade varan i enlighet med Campusbokhandelns prissättning, rekommenderat pris är dock endast ett förslag och säljaren är fri att själv bestämma priset för varan. Köparen betalar för frakt samt Campusbokhandelns avgift och prissättningen ska således inte inkludera det.

Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive moms. Vi följer Skatteverkets tabell för momssatser.

8. Leverans
När en annonserad vara blivit såld är det säljarens ansvar att påbörja leveransen av varan inom en tidsfrist om tre (3) dagar. Om försändelsen inte blivit registrerad inom tidsfristen avbryts försäljningen. I det fall att en likvärdig annonsering, innebärande likvärdig vara till skäligt pris, finns tillgänglig på Campusbokhandelns platform gör Campusbokhandeln ett (1) försök att i köparens beställning ersätta säljarens vara med varan från den likvärdiga annonseringen, utan förändring i kostnad för köparen. Finns ingen likvärdig annonsering tillgänglig på Campusbokhandelns platform betalas köpeskillingen tillbaka till köparen.

Säljaren skickar varan med angivet fraktsätt genom Campusbokhandelns fraktavtal. Paketet ska packas på ett sådant vis att det klarar väder och transport. Paketet behöver uppfylla nedanstående standard för mått och vikt:
Längd: 34 cm / Bredd: 24 cm / Djup: 7 cm

Maxvikt: 5kg

Beroende på vilket fraktsätt säljaren väljer levereras den annonserade varan enligt Campusbokhandelns fraktvillkor.

Leverans med Postnord:
Lämnas in hos närliggande Postnord-ombud mot uppvisning av QR-kod erhållen via e-post. Paketet levereras som standard till köparens hemadressen men kan levereras till ett ombud om hemleverans inte är möjlig att genomföra.

Leverans med Earlybird:
Säljaren använder referenskod tillhörande försändelsen som skrivs på paketet. Paketet ska placeras utanför säljarens dörr innan kl. 23.00 den dag du beställt hämtning. Paketet levereras till köpares hemadress.

9. Ansvar vid leverans
Säljaren ansvarar för att boken levereras enligt eventuella överenskommelser, även under returprocess.

Vid utebliven leverans inom 10 dagar avbryts köpet och betalningen för boken uteblir. Underlåtenhet att skicka en såld bok inom den angivna tidsfristen är ett avtalsbrott och om det oaktsamt inträffar vid upprepade tillfällen kan säljarens konto komma att spärras för framtida annonsering.

10. Avbryta order
Säljaren har rätt att ångra sin försäljning av boken inom angiven tidsfrist för leverans.

11. Returer
Campusbokhandeln förbehåller sig rätten att ångra försäljningen av en bok om köparen väljer att ångra sitt köp. Om boken redan har skickats kommer boken att utefter leveransval återlämnas till avsändare.

Om köpare inte använder sig av tillhörande returfrakt kan returnerade böcker komma att levereras till Campusbokhandelns lager. Berörda böcker läggs då upp till försäljning på säljares användarkonto enligt Campusbokhandelns försäljningsvillkor.

12. Betalning
Betalningen för boken och fraktavgiften kommer säljaren tillhanda först när köparen mottagit boken. Pengarna sätts in på säljarens innestående saldo och säljaren kan därefter begära en utbetalning av befintligt innestående saldot till angivet bankkonto.

13. Skatteregler för dig som säljer
Enligt ny lagstiftning lämnar vi uppgifter till Skatteverket från och med den 1 januari 2023. Det gäller dels våra uppgifter om dig som säljare, dels vilken ersättning som vi har betalat ut till dig. Vissa uppgifter ser du i specifikationen till din inkomstdeklaration. För dig gäller samma regler som tidigare för hur du ska deklarera och betala skatt. Ta reda på om och hur du ska deklarera ersättningen på: skatteverket.se/säljahyraut

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 5 

 2 

 4 

 7 

 6 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng