Search

Köpvillkor

Gällande från 2023-09-08

1. Giltighet
Villkoren nedan gäller endast köp i Campusbokhandelns webbshop.

2. Priser och betalning
Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive moms. Vi följer Skatteverkets tabell för momssatser. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor anges i kundvagnen och varierar beroende på vilket betalningssätt du valt. Fraktvillkor anges i kundvagnen beroende på vilket fraktsätt du valt. Du har möjlighet att välja det betalningsalternativ som passar dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan fritt välja bland de andra alternativ som finns tillgängliga. Genom att ange eller efterfråga information i kassan godkänner du våra användarvillkor och behandling av dina personuppgifter.

Gällande direktbetalning med "Swish" eller "Trustly" hänvisas information och support vidare till vår tredjepart.

3. Qliro faktura
Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas via e-post till den mejladress du anger vid köpet. Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift. Vid fakturaköp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit. För mer information om Qliros villkor klicka här.

4. Qliro "Köp nu, betala senare"
Ränta 0 % Uppläggningsavgift 29 kr. Inga ytterligare avgifter tillkommer. Fakturan skickas med e-post i mitten av kampanjmånaden. Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift. Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Qliros fullständiga kampanjvillkor hittar du här. Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

5. Qliro konto & delbetalning
När du väljer delbetalning får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt. Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Qliro sammanställer dem på en månadsfaktura som skickas till dig via e-post i mitten av varje månad. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela din kvarvarande skuld.

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift. Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Qliros fullständiga villkor för konto- och delbetalning hittar du här.
Se även Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

6. Kortbetalning
Kortbetalningar sker i system som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS. För information om din betalning kontakta Qliro via kontaktuppgifterna på https://www.qliro.com/. Du kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Qliro för att garantera snabb och säker betalning. För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Så här går det till:

  1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till Qliros säkra betalningsserver.
  2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren. Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.
  3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.
  4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.
  5. Det reserverade beloppet förs över till ”Butik” när varorna skickas från lagret.

7. Leveranser
Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har en annan leveranstid står det angivet vid respektive vara. Kommer din vara inte att kunna levereras i tid från oss meddelar vi dig.

8. Ångerrätt & retur

Din ångerrätt gäller från den dag du tagit emot din beställning och kan åberopas under 14 dagar i enlighet med lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal.

För att nyttja din ångerrätt ska du meddela oss att du ångrar din beställning via kontaktformuläret vid Campusbokhandelns kundtjänst, alternativt kan du skriva ut och posta ifylld ångerblankett tillsammans med din retur till Campusbokhandelns returadress. Senast inom 28 dagar från den dag du mottog din beställning ska varan vara returnerad till Campusbokhandeln.

När du genomför din retur rekommenderar vi att förpacka varan med ett yttre emballage utanpå originalförpackningen. Returetiketten klistras sedan ovanpå det yttre emballaget. Bifoga en kopia av din orderbekräftelse eller liknande där ordernummer och kunduppgifter framgår samt spara sändningsnumret som styrker din retur till dess att returen är mottagen av Campusbokhandeln.

Vid returförsändelse tar Campusbokhandeln ansvar över återsänd produkt enbart i det fall avsändaren kan presentera ett giltigt underlag innehållande sändningsdatum, vikt, samt ett spårbart försändelsenummer.

Retur sker på din egen bekostnad och postas som brev eller paket till Campusbokhandelns returadress.

Returer skickade mot postförskott avvisas av Campusbokhandeln.

Campusbokhandelns returadress:
Campusbokhandeln i Sverige AB, 556797-4034,
Adlibrisvägen 1, Godsmottagning F
744 81, Morgongåva

Campusbokhandeln betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.
Följande varor undantas från ångerrätten och kan inte returneras:
- Nedladdningsbara produkter; då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas
- Kodkort/värdebevis
- Defekta eller felaktiga varor (se 11. Reklamation)

9. Återbetalningsskyldighet

När du åberopat din ångerrätt och varan är returnerad till Campusbokhandeln inom utsatt tidsfrist sker återbetalning utan dröjsmål och vanligtvis inom några dagar. Varan ska vara oanvänd och innehålla eventuellt tillhörande etiketter och förpackningar för att hela det inbetalade beloppet ska återbetalas.

Om varans kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat varan kan avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning komma att göras.

10. Ej uthämtade böcker

Köpt bok som ska hämtas ut i butik ligger kvar i butiken i en (1) månad. Om kunden inte hämtat ut köpt bok inom denna tidsfrist förbehåller sig Campusbokhandeln rätten att återvinna boken till platsförmån för andra böcker, utan någon ekonomisk skyldighet gentemot kunden.

11. Reklamation

När du hämtar ut eller tar emot din beställning ska du omgående kontrollera att emballaget är helt och att innehållet är helt och fungerande. Reklamationsrätten omfattar endast ursprungliga fel och inte t.ex fel orsakade av normalt slitage.

Reklamation sker via mail till [email protected], alternativt meddela din reklamation via post till:

Campusbokhandeln i Sverige AB, 556797-4034, Kundservice, ℅ Adlibris AB,

Sveavägen 56, 111 34 Stockholm, Sverige

Bifoga alltid bilder, information från när felet upptäcktes samt bilder med en utförlig beskrivning av felet. Campusbokhandeln förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid godkänd reklamation bekostar Campusbokhandeln kostnaden för returfrakt. Reklamation till Campusbokhandeln ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tre år.

12. Övrig information om byte, retur och reklamation

När kunden beställer en vara hos oss, ska kunden på eget ansvar läsa igenom och godkänna köpevillkoren, oavsett om beställningen görs via telefon, e-post eller direkt via nätet.

Om paketet inte kommit fram, ska du meddela oss detta inom 14 dagar från beställningsdatumet.

Alla erbjudanden gäller under den angivna perioden eller tills varan är slutsåld.

Som kund har du rätt att häva köpet inom 20 dagar så om vi avviker från våra åtaganden i köpeavtalet.

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Tvister ska i första hand lösas i samförstånd med vår kundservice. Om tvisten kvarstår har du som konsument möjlighet att få ärendet prövat av Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Campusbokhandeln förbinder sig då att följa ARN's utslag.

ARN:s webbplats

Allmänna reklamationsnämnden,
Box 174,
101 23 Stockholm.

13. Tillhörande CD och digitala tillbehör till begagnade böcker

Campusbokhandeln garanterar inte att eventuella tillhörande CD-skivor och digitala tillbehör följer med respektive går att använda vid köp av begagnade böcker/bokannonser.

14. Köp av annonsböcker/P2P-böcker

Campusbokhandeln kan inte garantera att säljaren av s k annonsböcker, dvs böcker som skickas direkt från säljaren (privatperson), kommer att fullfölja sitt åtagande. Om säljaren väljer att neka försäljningen kommer köpet av den aktuella boken att returneras från ordern utan att Campusbokhandeln ersätter med en ny bok.

15. Force Majeure

Campusbokhandeln ansvarar inte för försenade prestationer som orsakas av omständigheter som ligger utanför Campusbokhandelns rimliga kontroll. Vid force majure har Campusbokhandeln rätt till extra tid för att uppfylla sina åtaganden. Exempel på sådana omständigheter är, men är inte begränsat till strejk, terroristdåd, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof. Om en sådan omständighet varar mer än två månader, har båda parterna rätt att säga upp avtalet utan den andra parten har rätt att få ersättning eller skyldighet att lämna ut ersättning.

Kontakt

Behöver du kontakta oss?

Vänligen besök vår kundservice eller kontakta oss via e-post på [email protected].

Du kan även posta ditt meddelande till adressen:

Campusbokhandeln i Sverige AB, 556797-4034, Kundservice, ℅ Adlibris AB,

Sveavägen 56, 111 34 STOCKHOLM, SVERIGE

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 3 

 2 

 5 

 3 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng