Köpvillkor // campusbokhandeln.se

Hos Campusbokhandeln hittar du över 69 000 nya och begagnade böcker. Ett smart, billigt och miljövänligt sätt att både köpa och sälja kurslitteratur.

Sälj böcker

Köpvillkor

Gällande från 2017-09-07

1 §

Giltighet

Villkoren nedan gäller endast köp i Campusbokhandelns webbshop. Villkoren omfattar inte böcker som köps direkt av säljaren ("annonsböcker") via Campusbokhandelns webbshop, för dessa böcker gäller "Köpvillkor annonsböcker".

2 §

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor anges i kundvagnen och varierar beroende på vilket betalningssätt du valt. Fraktvillkor anges i kundvagnen beroende på vilket fraktsätt du valt.

Är varan öppnad eller använd skickar vi tillbaka produkten till dig, om du returnerar. Om varan är felaktig, eller om du vill returnera-, eller byta, ska du skriva ut en returblankett från vår hemsida-, och posta den tillsammans med varan till oss. Tänk på att du måste göra detta, så att vi vet vem som har returnerat varan.

3 §

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen påbörjas den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

När du utnyttjat din ångerrätt: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men du får naturligtvis undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

4 §

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har en annan leveranstid står det angivet vid respektive vara. Kommer din vara inte att kunna levereras i tid från oss meddelar vi dig.

5 §

Ej uthämtade böcker

Köpt bok som ska hämtas ut i butik ligger kvar i butiken i tre (3) månader. Om kunden inte hämtat ut köpt bok inom denna tidsfrist förbehåller sig Campusbokhandeln rätten att återvinna boken till platsförmån för andra böcker, utan någon ekonomisk skyldighet gentemot kunden.

6 §

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara, sända eller lämna tillbaka den till oss.

7 §

Återbetalningsskyldighet

Om du utnyttjat din ångerrätt, ska vi betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 14 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror. På konsumentverkets hemsida kan du läsa mer om distansavtalslagen och e-handel.

8 §

Övrig information om byte, retur och reklamation

Om paketet inte kommit fram, ska du meddela oss detta inom 14 dagar från beställningsdatumet.

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

När kunden beställer en vara hos oss, ska kunden på eget ansvar läsa igenom och godkänna köpevillkoren, oavsett om beställningen görs via telefon, e-post eller direkt via nätet.

Alla erbjudanden gäller under den angivna perioden eller tills varan är slutsåld.

Som kund har du rätt att häva köpet om vi inte håller oss inom ramen för avtalad leveranstid. Du kan häva köpet inom 20 dagar så om vi avviker från våra åtaganden i köpeavtalet.

9 §

Tillhörande CD och digitala tillbehör till begagnade böcker

Campusbokhandeln garanterar inte att eventuella tillhörande CD-skivor och digitala tillbehör följer med respektive går att använda vid köp av begagnade böcker.

10 §

Force Majeure

Campusbokhandeln ansvarar inte för försenade prestationer som orsakas av omständigheter som ligger utanför Campusbokhandelns rimliga kontroll. Vid force majure har Campusbokhandeln rätt till extra tid för att uppfylla sina åtaganden. Exempel på sådana omständigheter är, men är inte begränsat till strejk, terroristdåd, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof. Om en sådan omständighet varar mer än två månader, har båda parterna rätt att säga upp avtalet utan den andra parten har rätt att få ersättning eller skyldighet att lämna ut ersättning.

Söker...