Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!
Klinisk nutrition | 1:a upplagan
- Häftad, Svenska, 2015
- Författare: Lars Ellegård
- Betyg:
Välj skick:
Skickas inom 2-3 vardagar
Skickas från säljare inom 1-3 vardagar
Verifierad säljare
Ny säljare
Beskrivning
Klinisk nutrition är vetenskapen och läkekonsten om hur man bäst tillgodoser näringsbehov vid olika sjukdomar. Klinisk nutrition handlar om hur maten kan leda till sjukdomar, men framförallt om hur mat och näring i olika former och genom olika tillförselvägar kan användas för att förebygga och behandla sjukdomar. Boken beskriver kroppens sammansättning, näringsbehoven hos både friska och sjuka samt matens näringsinnehåll, men den redogör också för populära koster som 5:2-diet, LCHF-kost och den nordiska kosten enligt de senaste riktlinjerna. Boken tar upp hur näringsstatus kan mätas och hur samtidig inflammation påverkar de fysiologiska processerna samt aktuell nordisk nutritionsbehandling vid medicinska, kirurgiska och psykiatriska sjukdomar. Klinisk nutrition vänder sig främst till studerande på läkar- och dietistutbildningarna, och kan användas som fördjupning på andra vårdutbildningar.
Produktinformation