Search

Medicinboken : orsak, symtom, diagnostik, behandling (bok med eLabb) | 5:e upplagan

av Nils Grefberg

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Liber AB
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2013-08-13
Upplaga 5
Fler upplagor 2009/4
Antal sidor 704
ISBN 9789147108121
Kategori(er) Medicin, vård & fysiologi
 ↳ Medicin
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Medicinboken, som sedan 20 år tillbaka är ett svenskt standardverk inom högskoleutbildningar, kommer nu i en ny femte upplaga. Revideringen är gjord i samarbete med lärare som är verksamma inom medellånga vårdutbildningar och sjuksköterskeprogrammet. Boken beskriver invärtes sjukdomar som all personal inom hälso- och sjukvården måste ha goda kunskaper om, bland annat hjärtinfarkt, stroke, diabetes och högt blodtryck. Boken har även utökats med ett kapitel om onkologi. Teoretisk och praktisk sjukdomslära integreras, och autentiska fallbeskrivningar konkretiserar mötet med patienterna. I slutet av boken förklaras medicinska termer och förkortningar. Layouten är ny och boken är rikt illustrerad – nu med färgbilder.

Läs mer
Med boken följer eLabbet – ett webbaserat interaktivt självstudiematerial med autentiska patientfall och kunskapsfrågor med direkt återkoppling från författarna.
Medicinboken är en lärobok för studerande på sjuksköterskeutbildningen men är lämplig också för andra medellånga vårdutbildningar. För yrkesverksamma sjuksköterskor och andra personalgrupper fungerar den också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok i det kliniskt praktiska arbetet.

Om författarna
Huvudredaktör är Nils Grefberg, doktor i medicinsk vetenskap och tidigare överläkare vid medicinkliniken, Centrallasarettet i Växjö.

Recensioner
"Medicinboken riktar sig till studenter på vårdutbildningar, andra än läkarutbildningen. […] Justeringar, uppdateringar och tillökningar genom de nu fem upplagorna har bidragit, liksom författarskaran, som består av arton läkare. […] Layouten är moderniserad och illustrationerna nu övervägande i färg. Ordlista, förkortningsförteckning och bra sakregister förstärker intrycket att Medicinboken även fungerar utmärkt som uppslagsverk. […] Nättjänsten "eLabbet" kompletterar med instuderingsfrågor och annat pedagogiskt material." BTJ häfte 13123296 Lektör Christian Olsson
Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 1 

 2 

 5 

 0 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng