Search

Säker vård - nya perspektiv på patientsäkerhet | 1:a upplagan

av Synnöve Ödegård

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Liber AB
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2019-09-19
Upplaga 1
Antal sidor 316
ISBN 9789147113002
Kategori(er) Medicin, vård & fysiologi
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Trots flera decenniers arbete med att öka patientsäkerheten drabbas över 100 000 människor varje år av vårdskador i Sverige, vilket orsakar stort mänskligt lidande och höga samhällskostnader. Ett alltför stort fokus på när saker har gått fel, och för lite fokus på när saker har gått rätt, kan ha bidragit till att vi inte har nått bättre resultat.

Läs mer
I Säker vård – nya perspektiv på patientsäkerhet redovisas ett nytt sätt att tänka kring patientsäkerhet. Bland annat beskrivs begreppen Safety I och Safety II samt metoden FRAM som illustreras med praktiska exempel. Dessutom får läsaren kunskap om sambanden mellan patientsäkerhet, kvalitet, säkerhetskultur och arbetsmiljö. Boken belyser såväl systemperspektivet som de överväganden på individnivå som måste göras dagligen. Varje kapitel speglar områden med hög relevans för det fortsatta patientsäkerhetsarbetet.
Bokens riktar sig till studerande och verksamma inom hälso- och sjukvård men också tjänstemän och politiker med inflytande över hälso- och sjukvården.

Om författarna
Synnöve Ödegård (red.) är leg. sjuksköterska och doktor i folkhälsovetenskap med lång erfarenhet av patientsäkerhetsarbete på nationell nivå. Hon är den första i Norden som i sin avhandling använde ett systemperspektiv på patientsäkerhetsfrågorna. Bokens medförfattare är framstående forskare och experter inom sina respektive områden.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 5 

 2 

 4 

 8 

 2 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng