Vinn 10 000 kr i studiestipendium 📚 Läs mer och ansök 👉

Search

Sociologisk teori | 2:a upplagan

av George Ritzer och Jeffrey Stepnisky

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Liber AB
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2015-08-07
Upplaga 2
Fler upplagor 2009/1
Antal sidor 672
ISBN 9789147114986
Kategori(er) Pedagogik & psykologi
Samhälle & politik
 ↳ Sociologi
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Sociologisk teori är en grundläggande lärobok som tar upp såväl de klassiska sociologiska teoretikerna som nutida sociologisk teoribildning. Författaren George Ritzer är en av sociologins främsta auktoriteter. I denna bok har han tillsammans med Jeffrey Stepnisky på ett pedagogiskt sätt integrerat de viktigaste sociologiska teorierna med biografier av teoretikerna och placerat in tankegångarna i sina historiska sammanhang.

Läs mer
Sociologisk teori är en internationellt använd lärobok. Läsaren blir därmed inbjuden till en omfattande global sociologigemenskap. Med fast hand guidar författarna läsaren genom en bitvis komplicerad teroetisk terräng där olika sociologiska teorier jämförs. Det underlättar även steget vidare för den som vill ta sig an originaltexter av bokens teoretiker. Kort sagt utgör boken nödvän¬dig läsning för nybörjare i sociologi.
Upplaga 2 av Sociologisk teori har blivit grundligt uppdaterad med avseen¬de på aktuell forskning inom området. Det finns även ett nyskrivet avsnitt om emotionssociologi och affektteori samt ett avsnitt om den kanadensiske filo¬sofen Charles Taylor, som berör självet, samhället och religionen. Dessutom har författarna inkluderat frågor om identitet, konsumtion och globalisering.

Om författarna
George Ritzer är professor i sociologi vid universitetet i Maryland, USA. Han har en fram¬gångsrik karriär inom ämnet med många utmärkelser och är kanske mest känd för sina stora läroböcker. Av Ritzers egna empiriska arbeten är boken The McDonaldization of so¬ciety en av de mest kända i Sverige.
Jeffrey Stepnisky är forskare och universitetslektor vid Grant MacEwan University i Edmon¬ton, Alberta, Kanada. Han har publicerat ett antal skrifter inom samhällsteori, i synnerhet med koppling till subjektivitet.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 6 kr

Köp
,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 1 

 4 

 5 

 1 

 6 

 0 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 6 kr

Köp
Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng