Search

Vetenskap eller villfarelse

av Sven Ove Hansson

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Leopard Förlag
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2005
Antal sidor 348
ISBN 9789173430852
Kategori(er) Filosofi & idéhistoria
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Vetskap eller villfarelse

Kan man uppfinna en maskin som fungerar utan tillförsel av energi? Är slagrutan ett effektivare sätt att hitta vatten än en ren gissning? Har kvantfysiken förenat fysik och mystik?

I Vetenskap och villfarelse granskar forskare och vetenskapsmän fenomen i vetenskapens utkanter som astrologi, homeopati och parapsykologi. Här förklaras hur sierskor och spåmän arbetar, varför det är möjligt att gå på glödande kol och hur man ska förstå religiösa mirakler och nära döden-upplevelser. Även ras- och skapelsemyter liksom förekomsten av oidentifierade flygande föremål, UFO, utsätts för kritiskt skärskådande. Boken avslutas med en redogörelse för pseudovetenskaplig forskning vid svenska universitet och hur man kan undersöka kontroversiella fenomen utan att falla i vanliga fallgropar genom att använda sig av beprövade vetenskapliga metoder som blindtester, kontrollgrupper och statistisk signifikans.

Vetenskap och villfarelse är redigerad av Jesper Jerkert, ordförande i skeptikerorganisationen Vetenskap och folkbildning, och Sven-Ove Hansson, professor i filosofi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Boken kommer att användas som kurslitteratur vid KTH, Luleå och Kristianstad Högskola.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 5 

 2 

 4 

 7 

 4 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng