Search
Vänligen notera att detta inte är den senaste utgåvan, och därför är den också mycket billigare. Den senaste utgåvan hittar du här.

Kommunistiska manifestet | 1:a upplagan

av Karl Marx och Friedrich Engels

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Modernista
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2018-02-19
Upplaga 1
Fler upplagor 2014/2, 2004/1, 2017/0
Antal sidor 112
ISBN 9789177813071
Kategori(er) Filosofi & idéhistoria
 ↳ Idéhistoria
Samhälle & politik
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

»Förändringskraften i Kommunistiska manifestet har bara överträffats av Bibeln. Som litteratur är det ett mästerverk.« | The Guardian

Kommunistiska manifestet hör till de politiska pamfletternas mästerverk. Karl Marx och Friedrich Engels förutsåg historiska händelser (såsom mekaniserad massproduktion) och när manifestet skrevs 1847 talade de med självklarhet utifrån denna beskrivna utveckling - med en alldeles magnifik retorik.
Ingen politisk text har engagerat och inspirerat så många så länge som Kommunistiska manifestet [1848]. Den 21 februari 2018 fyller verket jämnt, 170 år. Då gör vi det åter tillgängligt på svenska.

KARL MARX [1818-1883], född i Trier, Preussen, var en tysk sociolog, nationalekonom, filosof och historiker. Marx räknas till grundarna av sociologin och är arbetarrörelsens mest inflytelserike tänkare. Upphovsman till den ekonomiska och revolutionära teori som kom att kallas marxism.

FRIEDRICH ENGELS [18201895], född i Barmen, Preussen, var en tysk affärsman, sociolog, filosof och journalist. Som politisk tänkare, tillsammans med Karl Marx, grundare av den revolutionära teori som kom att kallas marxism.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 1 

 9 

 8 

 8 

 7 

 9 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng