Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövängligt ätande.. | 1:a upplagan

Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövängligt ätande.. | 1:a upplagan

  • Inbunden, Svenska, 2017
  • Författare: Matilda Marshall
  • Betyg:

Välj skick:

Bästa pris
200
kr
Fint skick

Skickas från säljare inom 1-3 vardagar

Edgar , Umeå

Skickar snabbt

Toppsäljare

Verifierad säljare

Du sparar 155 kr (44%) mot nypris
Butikslager
Onlinelager
4 st i lager
Välj butik

Beskrivning

Vad hamnar på middagstallriken i en tid när hållbarhet är en aktuell global samhällsutmaning? I Hållbarhet till middag undersöks hur miljövänlighet och andra aspekter av hållbarhet omsätts till meningsfulla och vardagliga vanor i hemmen. I denna bok öppnar etnologen Matilda Marshall kylskåpsdörrar, följer med på inhandlingsrundor i mataffärer och intervjuar människor om hur de på olika vis tar sig an hållbarhet i sin vardag genom sin matkonsumtion. Studien fokuserar på personer med intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och hur de länkar olika mat- och inköpsvanor till dessa komplexa och globala frågor. Det växande ekologiska varuutbudet, den lokalproducerade mjölken och den sociala måltiden är några av de teman boken behandlar; teman som belyser olika kulturella föreställningar om och förutsättningar för en hållbar matvardag. Studien visar hur hållbarhet som fenomen och praktik ständigt förhandlas och balanseras i vardagslivet.

Matilda Marshall är verksam vid Umeå universitet. Detta är hennes doktorsavhandling.

Produktinformation

Bandtyp:
Inbunden
Språk:
Svenska
Förlag:
Brutus Östlings bokf Symposion
Upplaga:
1
Utgiven:
2017-01-16
ISBN:
9789187483233
Sidantal:
251

Används bl.a. i följande kurser

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny