Search
Vänligen notera att detta inte är den senaste utgåvan, och därför är den också mycket billigare. Den senaste utgåvan hittar du här.
Vänligen notera att detta inte är den senaste utgåvan, och därför är den också mycket billigare. Den senaste utgåvan hittar du här.

Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha | 1:a upplagan

av Miguel de Cervantes Saavedra

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Förlagssystem grossisten
Språk Svenska
Bandtyp Storpocket
Utgiven 2016-05-30
Upplaga 1
Fler upplagor 2010/3
Antal sidor 935
ISBN 9789188155160
Kategori(er) Kultur
 ↳ Litteraturvetenskap
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Don Quijote är en av världens mes lästa och älskade klassiker. Berättelsen om Riddaren av den sorgliga skepnaden, hans trogne vapendragare Sancho Panza och hans älskade Dulcinea av Toboso har trollbundit läsare världen över ända sedan den först utkom i början av 1600-talet. Romanen kan läsas som en äventyrsroman, med både komiska och tragiska inslag, men också som en allegori över dåtidens Spanien. Drömmaren och romantikern Don Quijote symboliserar kungamaktens utopiska ideal, medan Sancho Panza är realisten, den vanliga människan, som försöker klara sig så gott han kan under rådande förhållanden. För den här boken belönades Jens Nordenhök av Kungl. Vetenskapsakademien med Letterstedtska priset för översättningar. Han har även erhållit Svenska Akademiens översättarpris. Röster om boken:

"Formidabel nyöversättning." Ola Larsmo, Dagens Nyheter
"Ett måste för varje klassikermedveten bokhylla." Göran Hägg, Aftonbladet
"Ett språkligt mästerstycke, en orgie i häpnadsväckande formuleringskonst." Jan Arnald, Göteborgs-Posten
Den kanske största romanen genom alla tider, Cervantes 'Don Quijote', som länge funnits tillgänglig endast i nedstrukna och lappade svenska utgåvor, föreligger nu fullständig i Jens Nordenhöks fräscha och tidlösa språkdräkt och därtill i ett sällsynt vackert utförande. Oscar Hemer, Sydsvenskan
"Vad man omedelbart slås av är det lediga flyt som präglar berättelsen från början till slut Jens Nordenhök har träffat rätt." Knut Ahnlund, Svenska Dagbladet

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 2 

 2 

 4 

 8 

 1 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng