Search

Maträtternas historia | 1:a upplagan

av Ted Wärnåker

Köp begagnad bok

Ej i lager. Bevaka denna bok.

Köp ny bok

Fakta

Förlag Intelibra
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2020-09-28
Upplaga 1
Fler upplagor 2021/0
ISBN 9789188397584
Kategori(er) Historia & arkeologi
Lägg i varukorgen

Beskrivning

"...en bok som är perfekt för den som vill få en inblick i tillkomsten av några av våra absolut vanligaste maträtter." Tidningen Gourmet.

Varför heter salladen Caesar? Vilken prinsessa har vi att tacka för tårtan? Och vem frestade egentligen Jansson? I denna bok finns historierna bakom ett femtiotal av våra mest kända svenska och internationella maträtter, såser och drycker.

Kände du till att namnet på maträtten Carpaccio kommer från en venetiansk 1500-talsmålare? Att den nuvarande svenske kungens mamma gett sitt namn till gatukökskedjan Sibylla? Eller att Tore Wretman serverade den första planksteken på lyxkrogen Stallmästaregården?

Boken är fullmatad med kulinarisk historia som tar läsaren tillbaka till när allt hände. Författaren Ted Wärnåker har använt historiska kokböcker, gastronomiska biografier, intervjuer och annat material, för att ge oss bakgrunden till hur våra vanligaste maträtter tagit sig hela vägen från där allt började till en meny nära dig.

Maträtternas historia 2020 är en uppdaterad, omarbetad och bildsatt utgåva av den första boken som utkom 2019.

Citat om boken:

Steffo Törnquist, Programledare på TV4 och njutningsapostel: "insikt förändrar varje upplevelse och praktiskt taget alltid till det bättre! För den som vet att Mozart var fyra år när han komponerade symfonin blir upplevelsen av den annorlunda än för den okunnige. Den som såg schimpanden vid staffliet ser tavlan med andra ögon än den ovetande. Det är just därför Maträtternas historia står på hedersplats i min bokhylla. Historien bakom den fluffiga Wallenbergaren, den inbakade Biff Wellington eller Toast Pelle Janzon ger en extra njutning av rätterna. För att inte tala om Pavlova, Eggs Benedict. Och Toast Skagen. Och julmust, och..."

Jens Linder, kock & matjournalist på DN: "Maträtternas historia är ett måste för matnörden - ett lättläst kulinariskt lexikon som kryddar välkända rätter med historiskt ursprung och anekdoter så att det smakar bättre än någonsin."

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 4 

 6 

 1 

 5 

 5 

 3 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng