Förlag | Albert Bonniers Förlag |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Häftad |
Utgiven | 2006-08-22 |
Antal sidor | 127 |
ISBN | 9789100111069 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
I Smulpajer till kaffe och dessert presenterar restaurangkonditor Elisabeth Johansson en mängd fantasifulla och nyskapande pajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes signum är enkla men inspirerande recept med oväntade ingredienser och sammansättningar. Alla som möjligen trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt kommer att upptäcka att det finns hur många varianter som helst, den ena godare än den andra. Självklart bör man ta vara på trädgårdens frukter och bär och vad kan vara enklare än en smulpaj, som man snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster eller man vill bjuda på en läcker dessert efter en god middag?
Boken innehåller ett femtiotal smulpajer och är indelad i fem avsnitt efter vad "smulorna" består av: smulpajer med choklad, med nötter, med frön, gryn och flingor, kryddiga smulpajer samt en grupp med övriga pajer, där till exempel en oemotståndlig bananpaj med maryland cookies-smulor ingår. Några andra exempel är äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter, knäckig kolapaj med lingon eller två olika blåbärspajer, en med marshmallowsmulor och en med citronsmulor. Dessutom finns det recept på den i särklass godaste vaniljsåsen och vaniljglassen. Recepten illustreras av matfotografen Nisse Petersons fina bilder.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
5
7
9
3
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.