Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv | 1:a upplagan

Mat och ätande - Sociologiska perspektiv | 1:a upplagan

  • Häftad, Svenska, 2019
  • Författare: Göran Ahrne, Nicklas Neuman
  • Betyg:

Välj skick:

Bästa pris
320
kr
Fint skick

Skickas från säljare inom 1-3 vardagar

Elin , Göteborg

Verifierad säljare

Skickar snabbt

Du sparar 72 kr (18%) mot nypris
Butikslager
Onlinelager
10+ st i lager
Välj butik

Beskrivning

Alla människor äter och alla samhällen måste föda sin befolkning. Därav är samhällsvetenskapliga perspektiv för att förstå matens funktioner bortom livsmedlens kemiska sammansättningar och människans biologi nödvändiga. I Mat och ätande: Sociologiska perspektiv ges läsaren övergripande ingångar till teoretiska, empiriska och historiska perspektiv där maten i samhället står i fokus. Boken bidrar med viktiga insikter om mat i en tid då utbudet av vetenskaplig, populärvetenskaplig och ovetenskaplig litteratur om kost och hälsa vuxit sig närmast oöverskådligt. Bokens insikter rör matens betydande roll ur flera perspektiv: stadier i vår livscykel, social differentiering mellan grupper, välfärdsstatens framväxt, global handel, arbete inom och utanför hemmet, med mera. Författarna är forskare som är aktiva inom kostvetenskap, sociologi, etnologi, måltidsvetenskap, utbildningsvetenskap och tjänstevetenskap.

Mat och ätande: Sociologiska perspektiv bidrar med värdefull läsning oavsett om målet är allmänt intellektuellt förkovrande om matens komplexitet i samhället, framtida arbete med planering av måltider inom offentlig sektor eller restaurangbranschen, nutritionsbehandling av patienter, miljö- och folkhälsoarbete eller utbildning.

Boken riktar sig till studenter inom främst kost- och gastronomiutbildningar och hem- och konsumentkunskap, samt till utbildningar där människors matvanor spelar en central roll. Den kan också vara av intresse för studenter inom humaniora och samhällsvetenskap som vill stifta bekantskap med mat- och måltidsområdet.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Häftad
Språk:
Svenska
Upplaga:
1
Utgiven:
2019-10-23
ISBN:
9789144131672
Sidantal:
456

Används bl.a. i följande kurser

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny