Search

Omvårdnadens etik: Sjuksköterskan och det moraliska rummet | 1:a upplagan

av Anneli Sarvimäki och Bettina Stenbock-Hult

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Liber AB
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2008-01-21
Upplaga 1
Antal sidor 192
ISBN 9789147084302
Kategori(er) Medicin, vård & fysiologi
 ↳ Omvårdnad
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

I Omvårdnadens etik står sjuksköterskan som etisk och sårbar person i centrum av framställningen. Författarna inleder med en grundläggande genomgång av begrepp och teorier inom etiken och beskriver sedan etikens roll för sjuksköterskan och omvårdnadsarbetet förr och nu.

Läs mer
Ett centralt ämne i boken är samspelet mellan å ena sidan värden, principer och känslor hos den enskilda sjuksköterskan och å andra sidan de yttre kraven och restriktionerna inom vården.
Boken riktar sig i första hand till sjuksköterskor och sjuksköterskestuderande, men behandlar ett område som är viktigt och intressant för alla som arbetar inom olika vårdyrken.

Om författarna
Anneli Sarvimäki är filosofie doktor och specialistsjuksköterska samt docent i vårdvetenskap och pedagogik. Numera verkar hon som ansvarig direktör och forskningsdirektör på Äldreinstitutet i Helsingfors. Bettina Stenbock-Hult är filosofie doktor i pedagogik, hälsovårdslicentiat, sjukvårdslärare och specialistsjuksköterska. Hon arbetar i dag som överlärare på Högskolan Arcada i Helsingfors, där hon varit med och startat den första masterutbildningen i hälsofrämjande.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 5 

 0 

 7 

 8 

 9 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng