Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt | 1:a upplagan

Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt | 1:a upplagan

  • Inbunden, Svenska, 2003
  • Författare: Tulla Grünberger
  • Betyg:

Välj skick:

Bästa pris
181
kr
Fint skick

Skickas från säljare inom 1-3 vardagar

Angela , Perstorp

Verifierad säljare

Du sparar 13247 kr (99%) mot nypris
Butikslager
Onlinelager
1 st i lager
Välj butik

Beskrivning

En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.

"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Inbunden
Språk:
Svenska
Förlag:
Prisma
Upplaga:
1
Utgiven:
2003-09-09
ISBN:
9789151841021
Sidantal:
128

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny