Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Kokbok för bakfulla : recept, råd & rövarhistorier | 1:a upplagan

Kokbok för bakfulla : recept, råd & rövarhistorier | 1:a upplagan

  • Danskt band, Svenska, 2024
  • Författare: Oskar Ekman
  • Betyg:
217
kr
Helt ny

Skickas inom 3-8 vardagar

Butikslager
Onlinelager
I lager hos leverantör
Välj butik

Beskrivning

VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2024!

"En underbar bok!"
Edward Blom

Kokbok för bakfulla: recept, råd & rövarhistorier är den första i sitt slag – en praktvolym om mat och dryck för dagen efter. Lockande recept varvas med läsning om vetenskap och myter, statlig kontroll och hårresande anekdoter.

Många av oss vill frossa i bröd, pasta och smält ost. Somliga vill rensa systemet med en kryddstark gryta, medan andra behöver en mild och tröstande soppa för att ta sig tillbaka till livet. I Kokbok för bakfulla finns rätter för alla, inklusive tipsen på hur man förvandlar resterna efter midsommarfesten eller kräftskivan till den perfekta bakismaten. Läsaren bjuds också på en mängd traditionella bakfyllekurer från hela världen. Har du vad som krävs för en tallrik menudo – mexikansk soppa på komage?

Dessutom: Gastronomen Edward Blom berättar om bakrus och botgörelse. Leif GW Persson avslöjar sanningen om nattamaten hemma hos Jan Stenbeck. Och DN:s superbibliotekare Jenny Lindh ger dig 10 lektioner i bakfyllans kulturhistoria.

”Kokbok för bakfulla är som det låter, en receptsamling med rätter för dagen efter. Det är också en underhållande guide till svensk dryckeskultur och statlig alkoholpolitik … Det snålas inte med kalorierna. Både ingredienser och bilder kan få det att vattnas i munnen på den mest inbitne nykterist. Recept och bilder varvas med anekdoter, kulturella referenser, historia och vetenskapliga fakta.”
Recension från BTJ (Bibliotekstjänst)

Om författaren
Oskar Ekman är skribent med fokus på mat och kultur. Han har utbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan/Örebro universitet. Oskar Ekman har tidigare gett ut flera hyllade kokböcker.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Danskt band
Språk:
Svenska
Förlag:
Aptit förlag
Upplaga:
1
Utgiven:
2024-05-07
ISBN:
9789153105046
Sidantal:
200

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny