Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Korvboken : hjälpreda och kulturhistoria | 3:e upplagan

Korvboken : hjälpreda och kulturhistoria | 3:e upplagan

  • Inbunden, Svenska, 2011
  • Författare: Anders Björklund, Karl-Olov Arnstberg
  • Betyg:
218
kr
Helt ny

Skickas nästa vardag

Butikslager
Onlinelager
I lager hos leverantör
Välj butik

Beskrivning

Detta är korvens kulturhistoria. Här avhandlas sådant som korven i skämt och visa, korv som barnmat, korv som finare mat och utrikisk korv. Författarna går tillbaka i historien och skriver om romarrikets sedvänjor, Napoleons preferenser liksom Tyskland som korvens rike. Här kan man läsa om slakt och korv, pölsepinnar, korven som klassfråga, hemgjord och modern korv. Här finns färsk, torkad, surad, rökt och saltad korv, recept på kuriös korv och alla upptänkliga blodkorvar. Ett kapitel ägnas åt den förkättrade korven, ett annat åt sprickande korv. Hela boken är en färd i korvens landskap. Rikt illustrerad med bilder i färg och svartvitt. Boken utges här i en tredje omarbetad och aktualiserad upplaga. En klassiker i ny klädnad. Karl-Olov Arnstberg är professor i etnologi, författare till en lång rad böcker om bl.a svenskhet. Bosatt i Stockholm. Anders Björklund är etnolog och chef för Etnografiska museet i Stockholm.

Produktinformation

Bandtyp:
Inbunden
Språk:
Svenska
Förlag:
Carlsson Bokförlag AB
Upplaga:
3
Utgiven:
2011-10-26
ISBN:
9789173314312
Sidantal:
182

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny