Search

Den gastronomiska revolutionen | 1:a upplagan

av Håkan Jönsson

Köp begagnad bok

Köp ny bok

  • Ej i lager

Fakta

Förlag Carlsson Bokförlag AB
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2012-03-30
Upplaga 1
Antal sidor 224
ISBN 9789173314848
Kategori(er) Mat & dryck
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket. Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.
Läs mer
,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 4 

 9 

 6 

 7 

 0 

 9 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng