Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige | 1:a upplagan

Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige | 1:a upplagan

  • Halvklotband, Svenska, 2014
  • Författare: Martin Ragnar
  • Betyg:

Välj skick:

Bästa pris
181
kr
Fint skick

Skickas från säljare inom 1-3 vardagar

GABRIEL , Sollentuna

Verifierad säljare

Toppsäljare

Skickar snabbt

Du sparar 101 kr (36%) mot nypris
Butikslager
Onlinelager
1 st i lager
Välj butik

Beskrivning

Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö, slompannkaka med nävgröt i Forshaga, rabarberpaj i Flen eller äggakaka i på åsbohönsägg och Linderöd äppelfläsk i Hässleholm är unika upplevelser just där. Med berättelserna om kulturen bakom är dessa rätter där upplevelser i samma klass som ett glas champagne i Champagnedistriktet. Regional matkultur är ett sätt att se på mat som passar lika bra på lyxkrogen som på pizzerian runt hörnet. Martin Ragnars bok är ett pionjärverk som prövar otrampade stigar, skriver matforskaren Håkan Jönsson. Martin Ragnar är forskare och författare med breda kunskaper från lingvistik till processindustri till matkultur. 2013 utgav han boken Svensk ostkultur.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Halvklotband
Språk:
Svenska
Förlag:
Carlsson Bokförlag AB
Upplaga:
1
Utgiven:
2014-06-09
ISBN:
9789173316330
Sidantal:
318

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny