Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för kök | 0:e upplagan

Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för kök | 0:e upplagan

  • Häftad, Svenska, 2014
  • Författare: Ulla Lantz, Birgitta de Jong, Sara-Mari Johansson
  • Betyg:
Butikslager
Onlinelager
Ej i lager
Välj butik

Beskrivning

Närmare 4,5 miljoner måltider serveras varje dag inom vård, skola och omsorg. Det betyder att den offentliga storhushållssektorn är en nästan lika stor aktör som hela den privata. EU:s nya hygienregler för livsmedelshantering utgår från konsumenternas rätt till bra och säkra livsmedel. Eftersom verksamheter som hanterar livsmedel kan se väldigt olika ut, finns stort utrymme för anpassning av reglerna. Därför utformas branschanpassade riktlinjer som verkar för att god hygienpraxis och principerna för analys av faror och kritiska styrpunkter (HACCP) tillämpas. Denna branschriktlinje har utformats som en handbok, och innehåller förutom lagar med kommentarer och råd även ett drygt 30-tal elektroniska mallar för de dokument som ska upprättas i kvalitetsarbetet. Handboken vänder sig främst till kostchefer och kostekonomer, men även relevant nämnd och förvaltningsledning, livsmedelsföretagaren, beställare, utförare och den offentliga livsmedelskontrollen kan ha stor nytta av boken.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Häftad
Språk:
Svenska
Förlag:
Komlitt
Upplaga:
0
Utgiven:
2014-01-01
ISBN:
9789173452182
Sidantal:

Används bl.a. i följande kurser

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny