Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!
Klimatmaten; Recept & fakta | 1:a upplagan
- Inbunden, Svenska, 2020
- Författare: Lena Djuphammar, Ann-Cathrine Johnsson
- Betyg:
Skickas inom 2-3 vardagar
Beskrivning
Vill du ha hjälp att äta mer klimatsmart? Visste du att nötkött har 50 gånger större påverkan på klimatet än viltkött? Visste du att griskött är fyra gånger bättre än nötkött ur klimatsynpunkt?
En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du kan göra för att minska din påverkan på planeten.
Förutom recept ges här fakta, inspiration och tips! Du får 40 recept, som fungerar som vardagsmat men även då man bjuder på middag. En stor del av recepten är baserade på baljväxter, kål och rotfrukter, eftersom detta är klimatsmarta råvaror. Men även kött med klimatsmart inriktning finns med, till exempel ägnas ett kapitel åt vilt, liksom tips på hur man kan kombinera kött med bönor eller linser för att minska volymen kött. Även fisk får ett avsnitt. Att äta allt på både djuret och växterna är också ett steg i rätt riktning för klimatet.
Faktasidor lyfter fram klimatsmarta råvaror, framtidens mat, hur jordbruk ser ut och hur matvanor behöver ändras för att möta klimatbehoven etc. Vad innebär det egentligen när mat är ekologisk? Vilka ekologiska matvaror bör man prioritera att köpa?
ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbundet i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker, bland annat Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson. Tillsammans har de gjort serien Studentköket.
Produktinformation