Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Svensk bryggerihistoria. Öltillverkning under 200 år | 0:e upplagan

Svensk bryggerihistoria. Öltillverkning under 200 år | 0:e upplagan

  • Inbunden, Svenska, 2022
  • Författare: Peter Sandberg
  • Betyg:
282
kr
Helt ny

Skickas inom 1-3 vardagar

Butikslager
Onlinelager
I lager hos leverantör
Välj butik

Beskrivning

När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet - och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas tröst.

Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt.

Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration - men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur.

Produktinformation

Bandtyp:
Inbunden
Språk:
Svenska
Förlag:
Nordic Academic Press
Upplaga:
0
Utgiven:
2022-03-28
ISBN:
9789177891383
Sidantal:

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny