av Uno Hedman och Gösta Nordén
Förlag | Carlsson Bokförlag AB |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Danskt band |
Utgiven | 2020-10-08 |
Antal sidor | 100 |
ISBN | 9789189063341 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Fileing, flambering och tillagning vid bordet
Det sägs att det franska kökets vagga stod i Paris. Där insåg man tidigt att fileing, tranchering och tillagning av rätter vid bordet var ett skådespel som kunde locka gäster. Snart spred sig detta över Europa. Inte minst blev konsten att tillreda anka vid bordet en succé. i boken beskrivs matlagning vid bordet historiskt och fram till i dag, såväl utomlands som i Sverige. Båda författarna är väl införstådda, eftersom de själva varit verksamma med hantverket i matsalar under många decennier. De skriver om trancheringskonstens historia, hur man filéar fisk vid bordet; rätter som helt tillagas nära gästen, hur rådjur, lammstek och snöripa hanteras. Även desserter inräknas i flambering.
Måltidsforskaren Håkan Jönsson svarar för bokens förord.
Uno Hedman och Gösta Nordén är båda erfarna krögare med arbete vid ledande svenska restauranger. De har tidigare tillsammans skrivit boken Välkommen till bords. Uteätandets historia. Nordén har därtill författat en rad böcker, bl.a. Bland matsedlar och menyer.
Hittills har vi återanvänt
2
3
3
4
5
2
6
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.
Sök efter bokens streckkod/isbn.