Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Matsalshantverket och trancheringskonsten - Fileing, flambering och tillag | 0:e upplagan

Matsalshantverket och trancheringskonsten - Fileing, flambering och tillag | 0:e upplagan

  • Danskt band, Svenska, 2020
  • Författare: Uno Hedman, Gösta Nordén
  • Betyg:
153
kr
Helt ny

Skickas nästa vardag

Butikslager
Onlinelager
I lager hos leverantör
Välj butik

Beskrivning

Fileing, flambering och tillagning vid bordet

Det sägs att det franska kökets vagga stod i Paris. Där insåg man tidigt att fileing, tranchering och tillagning av rätter vid bordet var ett skådespel som kunde locka gäster. Snart spred sig detta över Europa. Inte minst blev konsten att tillreda anka vid bordet en succé. i boken beskrivs matlagning vid bordet historiskt och fram till i dag, såväl utomlands som i Sverige. Båda författarna är väl införstådda, eftersom de själva varit verksamma med hantverket i matsalar under många decennier. De skriver om trancheringskonstens historia, hur man filéar fisk vid bordet; rätter som helt tillagas nära gästen, hur rådjur, lammstek och snöripa hanteras. Även desserter inräknas i flambering.
Måltidsforskaren Håkan Jönsson svarar för bokens förord.

Uno Hedman och Gösta Nordén är båda erfarna krögare med arbete vid ledande svenska restauranger. De har tidigare tillsammans skrivit boken Välkommen till bords. Uteätandets historia. Nordén har därtill författat en rad böcker, bl.a. Bland matsedlar och menyer.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Danskt band
Språk:
Svenska
Förlag:
Carlsson Bokförlag AB
Upplaga:
0
Utgiven:
2020-10-08
ISBN:
9789189063341
Sidantal:
100

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny