Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Visioner om morgondagens mat - Gastronomisk kalender 2024 | 0:e upplagan

Visioner om morgondagens mat - Gastronomisk kalender 2024 | 0:e upplagan

  • Inbunden, Svenska, 2023
  • Författare:
  • Betyg:
257
kr
Helt ny

Skickas inom 3-4 vardagar

Butikslager
Onlinelager
I lager hos leverantör
Välj butik

Beskrivning

Gastronomi en konstart för framtiden är den 64:e årgången av denna klassiska kalender, med temat framtidens mat. Hållbarhet är ett viktigt ämne i denna serie som ständigt förnyar sig. Här skrivs till exempel om vatten och återvinning. Vilka framtida delikatesser, som just nu produktutvecklas världen runt, kan vi se fram emot? Framtidens gastronomi rymmer även många andra dimensioner. På Tekniska museet undrade besökare en gång om vi enbart skulle leva på näringspiller i framtiden. 

De första astronauterna var inte med om några läckra smakupplevelser i rymden, numera serveras både räkcocktail och kycklingsallad i rymdfarkosterna. Idag diskuteras ultraprocessad mat som en riskfaktor, en kontroversiell fråga. Även precisionsnutrition, mat som skräddarsys för individen beroende på genetiska, medicinska och sociala förutsättningar tas upp i kalendern, även det ifrågasatt.

Men gastronomi kan också vara poesi, vilket framgår i den nya kalendern. Återkommande uppgifter om pristagare i olika kategorier presenteras, som alltid.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Inbunden
Språk:
Svenska
Förlag:
Carlsson Bokförlag AB
Upplaga:
0
Utgiven:
2023-12-18
ISBN:
9789189826038
Sidantal:

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny