Välkommen tillbaka till Campusbokhandeln! Vi firar med inlämningskampanj: Lämna in din kurslitteratur – få 150 :- och chansen att vinna 1 000 :-. Läs mer här!

Logga in
Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid | 0:e upplagan

Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid | 0:e upplagan

  • Häftad, Svenska, 2006
  • Författare: Lillie Clinell
  • Betyg:
218
kr
Helt ny

Skickas inom 8-15 vardagar

Butikslager
Onlinelager
I lager hos leverantör
Välj butik

Beskrivning

Nominerad till Årets Svenska Måltidslitteratur '06Hur lagade man "gammelmaten" i Hälsingland, så förknippad med det gamla lanthushållet, med hemslakt, storbak, och fäbodliv - en för många nutidsmänniskor exotisk kultur som håller på att slutgiltigt försvinna? Lillie Clinell samlade material, och fann en del i den äldre litteraturen alltifrån Bromans "Glysisvallur" på 1700-talet, en del i handskrivna, nötta kokböcker. Men framför allt gav samtal med äldre, som fortfarande har recepten i huvudet eller i nypan värdefulla resultat. Fast mängd och mått fick för det mesta gå 'på känn'. - Ett pionjärarbete om äldre tiders hälsingemat och matkultur som utkom första gången 1987. Detta är den tredje utökade upplagan. Författarinnan är välkänd expert på sitt område, med gedigen bakgrund som forskare, lärare och skribent.

Produktinformation

Kategori:
Mat & dryck
Bandtyp:
Häftad
Språk:
Svenska
Förlag:
Nomen
Upplaga:
0
Utgiven:
2006-12-15
ISBN:
9789197471367
Sidantal:
176

Sök

Varukorg

Din varukorg är tom
Köp Sälj Sök Meny