av Leif Mannerström och Tord Melander
Förlag | Norstedts |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2012-11-05 |
Upplaga | 2 |
Antal sidor | 216 |
ISBN | 9789113050225 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Hittills har vi återanvänt
2
4
9
6
9
5
3
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.