Förlag | Norstedts |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2017-08-11 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 158 |
ISBN | 9789113077260 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
I flera hundra år har bonden förädlat gårdens mat på hemmaplan. Tagit del av säsongens utbud av färska delikatesser och bevarat smak, doft och välbehag inför vintern. I Niklas Kämpargårds nya bok Bondens skafferi får läsaren lära sig att ta hand om gårdens, skogens och de öppna viddernas råvaror, får ta del av de nedärvda knepen om hur man med hjälp av klassiska tekniker kan göra det absolut bästa av dem. Det är en kokbok med gott om recept, men här hittas också så mycket mer än så: Här får man kunskaper om hela kedjan, från odlingstips till förädlingstekniker.
Kapitlen har namn som Mjölkens fröjd, Skogens skafferi, Blommor och bin, Baka en kaka, Naturliga smakförstärkare, Sött och salt, och i boken finns också resonemang kring mathantverk och tradition.
Boken utgår från livet på en mindre gård, men självklart kan läsaren få tag på råvarorna på andra sätt: köpa köttet i sin lokala butik, odla tomaterna på balkongen och plocka bären i skogen osv. Man behöver inte vara bonde för att äta som en.
Hittills har vi återanvänt
2
3
3
0
4
0
4
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.
Sök efter bokens streckkod/isbn.