Search

Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage

av Ylva Ellneby

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Sveriges Utbildningsradio
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2011-06-07
Antal sidor 150
ISBN 9789125090240
Kategori(er) Sport, fritid & hobby
 ↳ Yoga
Lägg i varukorgen

Beskrivning

”Det är inte alltid för mycket av det onda som gör att vi mår dåligt. Det kan vara för lite av det goda. Ibland behöver vi fylla på med sådant som gör oss nöjda och glada.”

Detta är en bok om att må bra!

En alltmer stressande vardag ställer allt högre krav på människor – både på barn och vuxna. Förskolebarn lever i en vardag som ibland kan vara nog så krävande i förhållande till deras ålder och utveckling. Långa dagar i förskolan, stora barngrupper, krav på att lära sig och anpassa sig till olika situationer kan suga musten även ur en stark och energifylld pojke eller flicka.

Efter att ha blivit uppmärksam på hur stressen bland barn ökat skrev Ylva Ellneby 1999 boken Om barn och stress, med undertiteln – och vad vi kan göra åt det. Hon har sedan dess följt utvecklingen inom den svenska förskolan där förskolepedagogerna arbetat fram metoder för att minska stress och öka välbefinnandet i förskolemiljön. Må bra i förskolan är en inspirationsbok som kan stimulera till att fortsätta detta viktiga arbete, ett arbete som ska leda fram till en lugnare verksamhet och bättre miljö. Det handlar om lustfylld samvaro. Lust att leva. Lust att utvecklas.

Boken tar upp yoga, massage, mindfulness, musik, lek, miljö och slutligen pedagogens roll för ökat välbefinnande i förskolan. I kapitlen utvecklar Ylva Ellneby ämnena, och redogör för hur pedagogerna kan införliva dessa teman i den dagliga verksamheten, med målet att öka trivseln och få både barn och vuxna att må bra i förskolan. Här presenteras lättfattligt och personligt tips, exempel, aktiviteter, tekniker och forskning som minskar stress och som skänker glädje och inspiration.

Må bra i förskolan riktar sig till för dig som arbetar som pedagog i förskolan eller som är förälder till ett förskolebarn.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 0 

 8 

 0 

 8 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng