Search

Omvårdnad på akademisk grund : Att utveckla och ta ansvar | 1:a upplagan

av Petra Lilja Andersson och Anna Forsberg

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Natur & Kultur Akademisk
Språk Svenska
Bandtyp Flexband
Utgiven 2016-07-02
Upplaga 1
Antal sidor 160
ISBN 9789127141469
Kategori(er) Medicin, vård & fysiologi
Pedagogik & psykologi
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Den här boken ger vägledning för sjuksköterskestudenter att forma sin yrkesidentitet och finna kärnan i sjuksköterskeprofessionen. Det handlar om att ge omvårdnad på akademisk grund utifrån vetenskap, etik och praktik. Författaren sätter detta i sitt sammanhang med hjälp av de sex kärnkompetenser som sjuksköterskan förväntas förvärva.

 

Vad innebär det egentligen att vara sjuksköterska? Det krävs inte bara kliniska kunskaper utan även drivkraft, mod att ta ansvar och förmåga att sätta patienternas bästa främst. De val som man ställs inför får konsekvenser både för dem vars tillit och förtroende man ska förtjäna och för en själv.

 

Anna Forsberg guidar läsaren i att reflektera över vad det innebär att sjuksköterskan har ett akademiskt yrke och vilka steg studenten behöver ta för att utveckla ett så kallat akademiskt vårdande. Teoretiska avsnitt varvas med kliniskt verksamma sjuksköterskors reflektioner kring sin profession och sitt ansvar i mötet med patienterna.

 

Boken vänder sig till sjuksköterskestudenter på såväl grundläggande som avancerad nivå samt till kliniskt verksamma sjuksköterskor som önskar stärka sin yrkesroll.

 

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 0 

 8 

 0 

 0 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng