Search

Vad är queer? | 2:a upplagan

av Fanny Ambjörnsson

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Natur & Kultur Akademisk
Språk Svenska
Bandtyp Danskt band
Utgiven 2016-07-02
Upplaga 2
Fler upplagor
Antal sidor 250
ISBN 9789127147461
Kategori(er) Pedagogik & psykologi
 ↳ Socialt arbete
Samhälle & politik
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Vad är queer? utkom första gången för tio år sedan och mycket har hänt. Lagar har ändrats och lhbtq-frågor har tagit steget från barrikaderna in i den etablerade offentligheten. Så vad är queer i dagens Sverige?

 

Fanny Ambjörnsson har nu uppdaterat sin lättfattliga introduktion i ämnet. Utifrån olika exempel beskriver hon rörelsens politiska bakgrund, dess teoribildning och den samtida queeraktivismen. Framför allt visar hon att queer är djupt samhällsrelevant. Det får oss att tänka förbi antagandet att det enbart finns ett sätt att vara en sexuell kvinna eller man på och att vi över huvud taget förväntas sortera in människor i kvinnor och män, hetero och homo. Boken ger oss redskap att ifrågasätta det vi upplever som naturligt och självklart, vare sig det handlar om genus, sexualitet eller normalitet i en vidare bemärkelse.

 

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 1 

 8 

 2 

 8 

 6 

 4 

 2 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi.

Radergummi. (vit)

Pris: 5 kr

Köp
Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng