Förlag | Natur & Kultur |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Häftad |
Utgiven | 1999-05-31 |
Upplaga | 2 |
Antal sidor | 192 |
ISBN | 9789127352520 |
Kategori(er) |
Det är den enda fråga som möjligen kvarstår obesvarad efter studiet av denna bok. Annars ger den en allsidig och uttömmande vägledning om höns och hönsskötsel och behandlar dessutom gäss, ankor, kalkoner, duvor och pärlhöns.
Hönsens beteende, anatomi, raser, förhållande till människan, avel och uppfödning, byggnader, skötsel och utfodring, ohälsa och sjukdomar, ekonomi, slakt och avlivning – allt beskrivs ingående.
Lagstiftningen på området, utställningsverksamheten, hur äggen bäst förvaras och recept på hur de förvandlas till läckra rätter (omelett, sufflé, äggkaka, äggtoddy m m) ingår också.
Även de övriga fjäderfäna beskrivs i ord och bild. Bl a behandlas raser, beteende, byggnader, foder, skötsel och hälsovård.
Gammal kunskap presenteras i ljuset av nyare forskningsrön. På köpet får vi lära oss ett stycke av människans kulturhistoria.
Nytryck 1999
Hittills har vi återanvänt
2
4
9
2
4
5
8
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.