Förlag | Natur & Kultur |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2003-01-20 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 176 |
ISBN | 9789127354340 |
Kategori(er) |
Många skildringar återger medaljtyngda fältherrar, som kanske t o m har en maträtt uppkallad efter sig, men när omnämndes den oundgängliga trossen som rentav utgjorde förutsättningen för segern? Ändå visar sig fest i fält spänna över mycket. T ex att Fredrik den store efter slaget vid Lobositz bjöd in de besegrade österrikiska officerarna till det kungliga middagsbordet och de japanska erövrarna efter Port Arturs fall hittade ryssarnas 5 600 liter vodka och tömde förrådet. Och nog var det fest när varje man i samband med fälttjänstövningen utanför Stockholm 1880 fick tre halvbuteljer bayerskt öl "i överensstämmelse med den ledande befälhavarns order" och kanske också när beväringarna på 1950-talet fick cigarretter med anledning av regementets högtidsdag eller Gustav II Adolfs-dagen.
Detta och mycket mera berättas i den här överdådiga exposén om mat i fält från historiska krigsslag och fram till våra dagar.
Särskilt intressant för historiskt och militärhistoriskt intresserade, matintresserade – och alla som gärna minns sin egen tid i militärtjänst.
Hittills har vi återanvänt
2
4
9
7
7
5
1
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.