av Mia Öhrn
Förlag | Natur & Kultur |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2006-01-16 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 92 |
ISBN | 9789127356504 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
I den här boken hittar man förstås bästa receptet till den klassiska grädd- och mandelmassefyllda semlan, men här finns också underbara nymodigheter som exempelvis saffranssemlor med lingongrädde, chokladkaffesemlor, valnötsfyllda briochesemlor med konjaksfikon och sommarsemlor med hallon och blåbär tillsammans med ett tiotal andra smaskigheter.
Men den här boken handlar inte bara om recept. Den berättar också om traditionerna kring vårt fastlagsfirande, till exempel om hur hetväggen blev en gräddfylld bulle, och kuriosa som hur många i Göteborg respektive Stockholm som tycker det är direkt fel att äta semlor före fettisdagen. Karnevalsfirande och pannkakslopp är några utomsvenska traditioner som också får plats jämte fakta om härliga fastlagsbröd från hela världen.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
5
7
9
4
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.