Förlag | Natur & Kultur |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2007-03-26 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 128 |
ISBN | 9789127357266 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Säg rabarber och de flesta tänker på ljuvliga pajer. Men rabarbern kan användas till så mycket mer till friska drinkar, som syrlig kompott till stekt fisk, som smaksättare i kycklinggryta, till marmelad, saft och olika inläggningar, samt till bakverk av allehanda slag. Rabarber innehåller ett sextiotal recept för alla tillfällen och receptdelen utgör två tredjedelar av boken.
Trots att de flesta svenskar har samma Victoria-art i sin trädgård finns det över hundra sorters matrabarber att välja mellan. Boken ger odlingstips och råd för de vanligaste sorterna och beskriver vad som skiljer dem åt. Oxalsyran, som står för det syrligt sträva i rabarbersmaken, varierar till exempel mellan olika arter.
Dessutom berättas rabarberns spännande historia som medicinalväxt. Rabarberroten var under lång tid en begärlig handelsvara och betingade tidvis ett högre pris än opium. Än i dag odlas rabarber i Kina för användning i den kinesiska medicinen.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
5
7
9
3
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.