Search

Avancerad omvårdnad på akademisk grund : Att lära och leda | 1:a upplagan

av Anna Forsberg

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Natur & Kultur Läromedel
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2022-04-07
Upplaga 1
Antal sidor 200
ISBN 9789127460768
Kategori(er) Medicin, vård & fysiologi
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Avancerad omvårdnad på akademisk grund är en bok om att fortsätta utveckla sitt livslånga lärande och att som erfaren sjuksköterska leda avancerad omvårdnad för en personcentrerad, jämlik, säker och värdig vård.

Du får läsa om varför sjuksköterskor väljer att fly hälso- och sjukvården - och vad som kan få dem att stanna, betydelsen av advocacy och vad transitionen från grundutbildad sjuksköterska till specialist innebär. Vidare får du reflektera över betydelsen av erfarenhetsbaserad kunskap och hur du kan bidra med ett omvårdnadsperspektiv i samverkan med andra professioner. Sjuksköterskans sex kärnkompetenser diskuteras utförligt, och med hjälp av många exempel byggs en tydlig bro mellan teori och praktik.

Genom hela boken får du ta del av reflektioner från en erfaren sjuksköterska med specialistutbildning, som bidrar med såväl igenkänning som nya förhållningssätt. Varje kapitel har reflektionsfrågor som kan användas i undervisning, och de finns även samlade på bokens webbsida.

Avancerad omvårdnad på akademisk grund vänder sig till dig som är erfaren eller specialiserad sjuksköterska, eller studerande på avancerad nivå. Den är en fristående fortsättning på Omvårdnad på akademisk grund (2016).

Anna Forsberg är leg. sjuksköterska och professor i vårdvetenskap med inriktning mot organtransplantation vid Lunds universitet och Skånes Universitetssjukhus. Hon har 30 års erfarenhet av att vara sjuksköterska och 20 års erfarenhet av utbildning och handledning på både grundnivå och avancerad nivå.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 2 

 2 

 4 

 8 

 2 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng