Förlag | Bokförlaget Forum |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Kartonnage |
Utgiven | 2006-05-17 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 96 |
ISBN | 9789137129877 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
I TV är han killen som svänger ihop den nya vardagsmaten med roliga och frestande smakkombinationer. För sex år sedan var han en kaxig 21-åring från Åre som trodde han kunde komma till Helsingborg och starta en krog med mat som ingen hade smakat tidigare och det kunde han. Sedan dess har han fått massor av utmärkelser och uppmärksamhet just för sin speciella annorlunda mat. Första säsongens vikarierande för Tina i SVT:s MAT fick väl godkänt. Med två säsongers MAT i bagaget och en hel del annat smått och gott har Niklas nu samlat ihop erfarenheterna till en kokbok, Niklas mitt i veckan. Han visar här att vardagsmaten kan bli lika god men nyttigare och med några enkla knep snabbare och enklare att tillreda. Och vem är inte intresserad av att veta mer om det? Boken innehåller det bästa och mest tilltalande av hans många recept. Bra ingredienser, som finns i närmaste matbutik, är utgångspunkten, och det behöver varken vara krångligt att laga till eller bli särskilt dyrt. Med grönsaker och rotfrukter, bra bröd, kött, fisk och kryddor kommer man långt. Fördelen med dessa recept är att de går fort att få färdiga under dagarna mitt i veckan. I boken finns en del klassiska recept som har fått en modernare utformning. Men också många nya som couscous på blomkål, makirullar med makrill och ett gott och spännande tomatbröd. Av de cirka 60 recepten kan också nämnas kycklingburgare, caesarsallad på varm macka, risotto med jordärtskockskräm, tortilla med paprika och korv, kycklingspett med brysselkålssoppa, saffranspannacotta med blåbär och rabarberpaj med mascarpone.
Niklas Ekstedt är uppvuxen i Åre där han gick på restauranggymnasium. Därefter praktiserade han hos Charlie Trotter i Chicago och arbetade hos Alain Ducasse i Paris och hos Pierre André i Köpenhamn. När han var 21 flyttade han hem till Sverige och öppnade egen restaurang i Helsingborg. Endast ett år senare utsågs den till årets bästa affärskrog av tidningen Dagens Industri. På tidningen Gourmets årliga rankinglista har restaurangen fått topplacering under de senaste fyra åren. Niklas är i dag 27 år och bor med sin flickvän i Viken, där han för ett par år sedan även öppnade en sommarrestaurang, Niklas i Viken.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
5
6
4
3
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.