Tävla om fyra presentkort värda 1000 kr/st under november! Läs hur du deltar här 👉

Search

Företagsekonomi för jurister - Redovisning, räkenskapsanalys och kalkylering | 4:e upplagan

av Jan Bjuvberg

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Studentlitteratur
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2019-12-06
Upplaga 4
Fler upplagor 2013/2, 2017/3
Antal sidor 254
ISBN 9789144130996
Kategori(er) Ekonomi & management
 ↳ Finansiering & kalkylering
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Mycket har hänt sedan Företagsekonomi för jurister senast kom ut, 2016. Ett antal nya IFRS-standarder har trätt i kraft och Bokföringsnämnden har gjort flera ändringar i sina allmänna råd. Det har föranlett denna nya upplaga, som i allt väsentligt beaktar rättsläget per den 1 juli 2019. Boken behandlar, liksom tidigare, redo­visningsfrågor ur ett juridiskt perspektiv. Särskilt fokus ligger på det redo­visningsrättsliga normsystemets uppbyggnad, bokförings­skyldighet, löpande bokföring, årsredovisningens komponenter och upprättande av årsredovisning.

Genomgången av redovisningsrätt kompletteras med räken­skapsanalys och kalkylering, två företagsekonomiska ämnen som är relevanta för den praktiskt verksamma juristen.

Framställningen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska avsnitten innehåller en genomgång av balans- och resultat­räkningens komponenter, medan de mer praktiskt orienterade avsnitten omfattar konteringsexempel, såväl för löpande bokföring som för bokslutsarbetet.

Företagsekonomi för jurister är en grundläggande introduktion till ämnet företagsekonomi med syftet att göra såväl redovisnings­rätten som redovisningsämnet generellt mer tillgängligt för jurister. Boken är en användbar och aktuell genomgång för både jurist­studenter och jurister i det praktiska yrkeslivet.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 5 kr

Köp
,

Hittills har vi återanvänt

 1 

 8 

 7 

 3 

 4 

 2 

 3 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 5 kr

Köp
Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng