Search

Linjär algebra - Grundkurs | 1:a upplagan

av Paul Vaderlind och Rikard Bøgvad

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Liber AB
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2017-07-14
Upplaga 1
Antal sidor 344
ISBN 9789147112449
Kategori(er) Matematik & statistik
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Denna bok erbjuder det kompletta materialet till den första kursen i linjär algebra vid universitet och tekniska högskolor. Boken behandlar matriser, determinanter, teorin för linjära ekvationssystem, vektorer, koordinatsystem, skalär och vektorprodukt, linjära avbildningar, linjer och plan i rymden samt andragradskurvor.

Läs mer
Dessa är grundläggande för all högre matematik och framför allt för alla matematiska tillämpningar i teknik, naturvetenskap och ekonomi. Boken är skriven på ett lättsamt, omsorgsfullt och utförligt sätt. Den startar med för studenten nya begrepp, som matriser och determinanter, och landar i intrikata tillämpningar av dessa i verkligheten.

Om författarna
RIKARD BØGVAD är professor och har som huvudsakliga forskningsintressen potentialteori och algebraisk geometri. Han har mångårig erfarenhet av att undervisa i linjär algebra.
PAUL VADERLIND är universitetslektor och fördjupar sig i diskret matematik. Han har skrivit ett tjugotal böcker om problemlösning och är dessutom mångårig lagledare för det svenska olympiadlaget i matematik. Båda författarna är verksamma vid Matematiska institutionen, Stockholms universitet.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 6 kr

Köp
,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 0 

 2 

 1 

 0 

 5 

 6 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 6 kr

Köp
Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng