Förlag | Prisma |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Kartonnage |
Utgiven | 2003-09-09 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 256 |
ISBN | 9789151842066 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Det är inte lätt att vara dessert. Man gör entré när alla runt bordet är mätta och nöjda. Förrätten har tagit udden av hungern och huvudrätten har tagit hela scenen i besittning och lämnat en behaglig välsmakande mättnad i kroppen. Då först ska desserten göra sig gällande, väcka aptiten igen och få alla runt bordet att känna att det finns plats kvar i magen. Det finns en del knep att ta till. Socker är förstås ett av dem, vi gillar socker och vi omsätter det snabbt. Ett annat är kyla eller svalka efter en varm måltid som i glassar och sorbeter. Ett tredje knep är syra, något vi kan längta efter för att det ska spjälka den mat vi redan njutit av. Det finns alltså en betydande utmaning i att vara en dessert, man ska locka, utmana, fresta. På Allt om Mat har man alltid tagit fasta på detta. Ska det komma något gott på slutet ska det vara riktigt gott, spännande och inbjudande. Nu har tidningen samlat sina allra bästa desserter i den här boken. Här hittar du läckra desserter av alla de slag: glass, sorbeter, parfaiter, mousse, panna cotta, crème caramel och brulée, sufflé och puddingar, pajer och annat bakat, frukt och bär, choklad. Vad sägs om en italiensk jordgubbsmousse? Eller en plommonpaj med mandelgrädde? Låt slutet bli riktigt gott! Jan Holmström var tidigare chefredaktör på Allt om Mat och är bokens redaktör. För recepten svarar över 30 av tidningens bästa skribenter, från Astrid Abrahamsson till Kristina Valentin.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
6
0
1
4
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.