Search
Vänligen notera att detta inte är den senaste utgåvan, och därför är den också mycket billigare. Den senaste utgåvan hittar du här.

Älg : från grangravad till tjälknöl | 1:a upplagan

av Susanne Jonsson, Anna Reidemar och Staffan Ling

Ej i lager

Fakta

Förlag Prisma
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2004-09-16
Upplaga 1
Fler upplagor 2006/2
Antal sidor 120
ISBN 9789151842417
Kategori(er) Mat & dryck
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.

I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer ? till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.

Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.

Innehåll: Hur man rimmar och marinerar, wokar och späckar; sedan kommer recepten samlade i menyer, grytor, färsrätter och tillbehör. Boken avslutas med förslag på buffér och grundrecept på fonder etc.

Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.

Alla vet att Staffan Ling är från Norrland och att han är mycket känd från TV är en underdrift. Under senare år har han hållit i flera TV-program om mat m.m.

Susanne Jonsson kommer från Gällivare, är utbildad kock och har arbetat på restauranger i Sverige och på trestjärnig restaurang i Frankrike. Hon är projektledare inom Gastro Botnia och arbetar med kompetensutveckling av kockar i Sverige och Finland.

Anna Reidemar är kock och kallskänka och arbetar som restauranglärare på Hotell- och restaurangprogrammet i Bollnäs. Hon har tidigare arbetat som kock på St. Barths i Västindien.

Anna och Susanne har inom det Gastronomiska programmet på Uminova i Umeå gjort det vetenskapliga arbete som ligger till grund för boken.

Läs mer
,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 4 

 9 

 6 

 7 

 0 

 9 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng