av Norbert Lang och Karin von Schenck
Förlag | Infobooks |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2009-04-23 |
Antal sidor | 140 |
ISBN | 9789170032776 |
Kategori(er) |
SLUTSÅLD SPARRIS - primör från jord till bord
Svensk nyskördad sparris betraktas idag som en av våra främsta delikatesser. Den serveras på landets främsta gourmetkrogar och säljs via gårdsbutiker och välsorterade grönsaksdiskar. Eller så kan man odla den själv hemma i sin trädgård. Detta är den första boken om denna läckra primör, skriven av Sparrisdrottningen Karin von Schenk, välkänd trädgårdsskribent och numera sparrisodlare på Österlen. Det som började som en hobbyodling för tio år har utvecklats till en verksamhet som idag producerar 15 ton sparris om året. I boken berättar hon om hur det gick till och vad man skall tänka på om man vill odla sparris själv, men också allt annat man vill veta - från historia och sparrisens användning som afrodisiakum till hantering och användning. Bokens läckra recept på såväl enkla aptitretare som kompletta sparrismåltider har komponerats av stjärnkrögaren Norbert Lang från Restaurang Paul & Norbert i Stockholm. De ackompanjeras av dryckestips och även klara besked om varför och när man inte bör dricka vin till sin sparrismåltid.
Rikt illustrerad och med förord av Carl Jan Granqvist, professor i Måltidskunskap, är boken en bibel för alla mat- och trädgårdsintresserade.
Om författarna:
Karin von Schenk är välkänd journalist och författare med mångårig erfarenhet av trädgård och konsumentfrågor. Hon har varit en drivande kraft bakom utvecklingen av sparrisodlingen i Skåne och drev i många år själv en odling på Österlen.
Norbert Lang fick 1990 Gastronomiska Akademins guldmedalj för utomordentliga insatser för matkulturen. Norbert Lang är också känd från TV och radion där han medverkat under många år för att sprida kunskap om bl.a. tryffel och sparris. Hans restaurang Paul & Norbert firade 25 framgångsrika år på den kulinariska toppen tack vare framgångsreceptet: äkta kvalitet och hög smak är det enda som gäller.
I samma serie: Tryffel - mat för gudar, gutar och svin. ISBN 9789170032707.
Hittills har vi återanvänt
2
4
9
3
0
3
1
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.