Förlag | Hjalmarson & Högberg Bokförlag |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2008-10-22 |
Upplaga | 2 |
Antal sidor | 170 |
ISBN | 9789172240568 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.
Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.
Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
6
3
4
7
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.