Förlag | Medströms Bokförlag |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Kartonnage |
Utgiven | 2009-11-20 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 216 |
ISBN | 9789173290319 |
Kategori(er) |
Samhälle & politik |
Mat & klimat
Boken om hur vi kan välja att äta, handla och odla på ett sätt som är bättre för klimatet.
Maten står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Om vi vill göra något åt klimatförändringen är det enklast att börja med maten.
Hur vi väljer påverkar inte bara klimatet, utan även hur naturen mår och hur djuren behandlas. Det vi köper i affären avgör också hur vårt kulturlandskap ser ut.
Ju mer vi vet om maten och var den kommer ifrån, desto större blir smakupplevelsen. Klimatet mår bra av att vi blir "matsnobbar".
Författarna är experter på klimat och mat. Pär Holmgren är välkänd meteorolog och föreläsare i ämnen som rör klimatfrågan. Johanna Björklund och Susanne Johansson är verksamma vid Sveriges lantbruksuniversitet och är ledande forskare inom mat- och klimatfrågor.
Hittills har vi återanvänt
2
4
9
5
7
7
5
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.