av Jens Linder, Stefano Catenacci, Martin Goodwin, Richard Juhlin och Karsten Thurfjell
Förlag | Bonnier Fakta |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2010-08-31 |
Antal sidor | 224 |
ISBN | 9789174240252 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide. Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.
Hittills har vi återanvänt
2
3
3
4
4
9
5
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.
Sök efter bokens streckkod/isbn.